Ruisrockin lauantai oli yhteislaulun juhlaa

Suomen suurin festivaali Ruisrock jatkui aurinkoisissa merkeissä. Juhlakansa bailasi helteen helliessä ja lauantai oli yhteislaulun juhlaa.

Suurimmat suosikit olivat Martin Garrix (NL), Antti Tuisku, Alma, Sanni ja Profeetat.

Alueohjelman hitit ovat olleet Moonlight Shadow -jättiyksisarvinen, keppihevosrata sekä Reivikontti, joka jopa repesi liitoksistaan innokkaiden tanssijoiden voimasta. Hätkähdyttävimmäksi taidekokemukseksi nousi sirkustaiteilija Salla Hakanpään ilma-akrobatia uudella Sateenkaarella. Esitys on nähtävissä huomenna sunnuntaina kello 22.45 Ruisrockin loppuhuipennuksena.

Yli 97 prosenttia festivaalivieraista oli onnellisia

Onnellisuusmittaus on antanut huikeita tuloksia: teknologia- ja analytiikkayhtiö Affecto mittasi eilen perjantaina festivaalialueelta 16,5 miljoonaa erilaista tunnetta, joiden perusteella miehistä 98 prosenttia ja naisista 97 prosenttia oli onnellisia. Onnellisin ryhmä oli 26–35-vuotiaat naiset.

Tuloksen vahvistaa myös poliisi: Ruisrock on sujunut väkimäärään nähden rauhallisesti, poliisi tiedotti lauantaina. Toistaiseksi poliisin tietoon ei ollut tullut yhtään vakavaa rikosta festivaaliin liittyen.

Ruisrockissa esiintyy kolmen päivän aikana yli 80 artistia. Sunnuntain odotetuimmat nimet ovat Ultra Bra, Travis Scott (US), Paramore (US), Jenni Vartiainen ja Vesala.